Flikr Twitter Facebook Youtube Català  |  Castellano  |  English   |    àrea privada   
 

Rutes culturals

La Ruta dels Cementiris

Cementiris de Barcelona per donar a conèixer la cara menys coneguda de la ciutat a posar en marxa un projecte innovador "LA RUTA DELS CEMENTIRIS" que inclou el dos Cementiris monumentals de la ciutat, els de Poblenou i Montjuïc.

L'objectiu es mostrar aquests recintes no com a llocs de mort sinó de vida, ja que els Cementiris son el resum de la nostra historia més recent i a on podrem trobar moltes de les nostres referències.

Encara que sembli una paradoxa conèixer la mort i les seves manifestacions culturals i socials és una forma de conèixer la vida d'una societat, aquesta ruta ens ensenya com era la ciutat dels vius a través de la ciutat dels morts.

La Ruta dels Cementiris es un projecte que te vocació divulgativa i cultural, i per satisfer la diversitats d'interessos dels ciutadans s'organitza a través de diferents recorreguts temàtics que van des de aspectes històrics a artístics sense oblidar l'ampli anecdotari urbà que conserven aquests recinte.

La Ruta dels Cementiris es va inaugurar al Juny del 2004, amb un ruta que sota el títol "Un passeig per el Cementiri del Poblenou" ens a fet descobrir a través d'aquest recinte neoclàssic panteons i tombes que ens parlen de la ciutat emmurallada que va ser Barcelona , de epidèmies, d'aventurers, de pobres i rics, de burgesos i treballadors, d'amor i d'odi, de vida i de mort... al cap i a la fi de la nostra ciutat.

Quatre anys mes tard al Juny de 2008, es va finalitzar el Project amb la posta en marxa de la "Ruta pel Cementiri de Montjuïc, Somnis de Barcelona" que a més a més de recuperar i reconèixer un extens patrimoni artístic, cultural i històric de gran valor per a la ciutat i els seus visitants ens ensenyarà no solament la Barcelona que va ser sinó també la que hagués pogut arribar a ser.


Poblenou

''Un passeig pel Cementiri de Poblenou''

Montjuïc

''Somnis de Barcelona''

Poblenou Nocturna

Ruta Nocturna de Poblenou

Montjuïc nocturna

Ruta Nocturna Montjuïc

Fossar de la Pedrera

Fossar de la Pedrera

Tornar   |   Home

Ajuda a la navegació  |  accessibilitat  |  avís legal